27.03.2024

Умиротворення агресора веде до подальших злочинів проти людяності. 39 нобелівських лауреатів закликали світові уряди до підтримки України

27 березня видання T-invariant опублікувало відкритий лист 39 лауреатів Нобелівської премії, в якому ті закликали світових лідерів розширити підтримку Україні та боротись з режимом Путіна. Серед підписантів — Олександра Матвійчук, голова Центру громадянських свобод, який у 2022 отримав Нобелівську премію миру.

Підписанти закликають світових лідерів:

  • Різко збільшити допомогу Україні.
  • Відстоювати права людини та підтримувати демократичну опозицію в Росії. 
  • Посилити підтримку громадян Росії.
  • Підтримати російські демократичні антипутінські організації, що включає підтримку незалежних російських ЗМІ, чия роль у стимулюванні зміни режиму є критично важливою.
  • Делегітимізувати незаконне утримання Путіним влади в Росії.

«Режим Путіна показав, що він є прямою та очевидною загрозою всьому людству. Повномасштабна агресія проти України та вбивство Олексія Навального ілюструють ескалацію загрози на новий рівень, оскільки путінський режим більше не визнає жодних обмежень у порушенні прав людини та міжнародних норм

Історія нас вчить, що умиротворення агресора веде до подальших злочинів проти людяності. Жодні тимчасові вигоди не можуть виправдати цього. Ми рішуче виступаємо проти повторення Мюнхена-1938!

Відмова світових лідерів у визнанні Путіна переобраним президентом буде потужним сигналом світу про те, що він більше не може вважатися “партнером», — зазначають нобелівські лауреати.

Прочитати відкритий лист можна за покликанням.

Назад
Попередня Наступна
buttons