19.01.2016

“28 ЗАРУЧНИКІВ КРЕМЛЯ” основні порушення та перспективи звільнення

У середу, 20 січня, о 14:00 в Українському кризовому медіа центрі (вул. Хрещатик, 2, Український дім) відбудеться презентація спільного звіту та рекомендацій Євромайдан SOS, Центру Громадянських Свобод та Фундації “Відкритий Діалог”, присвяченого проблемі українців, ув’язнених із політичних мотивів у Росії та окупованому Криму: «28 заручників Кремля».

Звіт фокусується не лише на описі справ, а й – що є ключовим – на ознаках їх сфальсифікованості, а також на основних та найбільш серйозних порушеннях прав затриманих і засуджених, зокрема, права на свободу від тортур та права на кваліфікований правовий захист.

Це перший комплексний опис кейсів, які відстежуються в рамках правозахисної кампанії LetMyPeopleGo. Окрім того, у звіті сформульовані рекомендації, адресовані, передусім, міжнародній спільноті щодо того, як досягти звільнення ув’язнених українців.

У звіті також описана справа естонського громадянина Естона Кохвера, який, як і багато громадян України, став жертвою геополітичних ігор Кремля.

Учасники брифінгу:
Олександра МАТВІЙЧУК, голова правління Центру Громадянських Свобод, координатор ініціативи Євромайдан SOS
Андрій ОСАВОЛЮК, аналітик Фундації “Відкритий Діалог”
Паліна БРОДІК, активіст кампанії LetMyPeopleGo

У рамках прес-конференції будуть продемонстровані також фрагменти відеоінтерв’ю із адвокатами в’язнів.

З додатковими питаннями звертайтеся до Марії Іваник: +380507058672, ccl.org.ua@gmail.com

Довідково:
Кампанія LetMyPeopleGo була ініційована Євромайдан SOS для захисту усіх ув’язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму. Кампанія ставить за мету звільнення всіх людей зі списку LetMyPeopleGo та контролює дотримання основоположних прав заручників Кремля, серед яких, зокрема, свобода від тортур, право на вільний доступ адвоката, надання медичної допомоги тощо. Кампанію підтримали цілий ряд організацій в Україні та поза її межами: Центр Громадянських Свобод, People in Need, Фундація “Відкритий Діалог”, Euromaidan Press, Євромайдан-Варшава, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, а також Міністерство закордонних справ України, Уповноважена з прав людини. На даний момент кампанія опікується долею 13 ув’язнених на території Росії та 8 ув’язнених в окупованому Криму. За перебігом кампанії можна стежити на її сторінці у Facebook:https://www.facebook.com/letmypeoplegoukraine/?fref=ts

Назад
Попередня Наступна
buttons