16.10.2017

Центром Києва пройшов “Марш за права тварин”

Моніторки групи «ОЗОН» 15 жовтня здійснили громадське спостереження за Маршем за права тварин.

Марш прямував за маршрутом: парк ім. Т. Г. Шевченка – вулиця Володимирська – бульвар Тараса Шевченка – вулиця Хрещатик – Європейська площі – вулиця Михайла Грушевського – площа Конституції.

За спостереженнями моніторок зібрання тривало з  12.00 до  14:00. Учасниками зібрання були близько 2 тис. осіб.

ФОТО: UA Animals/Facebook

Учасники зібралися в парку Т.Г. Шевченко близько 12.00, після чого звучали промови організаторів Маршу та активістів за права тварин. Хода рушила з парку ім. Т. Г. Швеченка в напрямку до площі Конституції близько 12.40.

ФОТО: UA Animals/Facebook

Під час Маршу учасники демонстрували плакати з написами:

«Born to be wild», «Вашы игры – наша жизнь», «Не вбивай мене», «Їх страждання – не їх вибір», «Цирки знущаються над тваринами», «Тварини не розмовляють. Будь їхнім голосом», «Я хочу бігати в лісі, а не висіти на твоїй сумці», «Людина – збожеволіла тварина (Карл Густав Юнг)», «Тварини – не іграшки», «Рятуймо життя бездомних тварин», «В ідеальному світі всі собачки мають свій дім», «Не купуй – візьми з притулку», «Хутро – це одяг печерних людей», «Цій країні потрібна Зоополіція», «Чтобы понять есть ли у животных душа надо самому иметь душу», «Тварини не мають ненависті (Елвіс Преслі)» та інші.

ФОТО: UA Animals/Facebook

Та вигукували гасла: «Тварини не річ», «Цирк без тварин», «Україна – гуманна країна», «Тваринам права, знущанням – хана», «Тварини – не розвага, тварини – не іграшка», «Годі мучити тварин».

Попереду Маршу рухалося 2 екіпажі Патрульної Поліції, позаду – 1 екіпаж та автобус ППОП №1 ГУНП  у м. Києві. Правоохоронці перекривали рух автомобілів по маршруту на час ходи.

ФОТО: ГГС “ОЗОН”

На Марші за права тварин були присутні представники преси, зокрема: «Телеканал Україна», «112 канал», «5 канал», «1+1», «Інтер», «UA.TV».

Незаконних дій учасників не було помічено, контрзібрання було відсутнє.

Група громадського спостереження “ОЗОН”– є добровільним об’єднанням активних громадян, які здійснюють громадський контроль за правоохоронними органами, судами та органами місцевого самоврядування. Об’єктивний і неупереджений моніторинг судових процесів у різних областях України, фіксація системних порушень національного законодавства та міжнародних стандартів під час проведення мирних зібрань, формування і просування рекомендацій з метою усунення виявлених системних проблем – пріоритетні завдання ОЗОНу. Громадські спостерігачі є незалежною стороною, вони завжди залишаються поза межами процесу. Детальнішу інформацію можна отримати на сторінці ОЗОН www.facebook.com/OZON.monitoring

Контактна пошта: ozon.monitoring@gmail.com

 

Назад
Попередня Наступна
buttons