13.10.2024

Канадсько-українська фундація відкрила грантовий конкурс на гроші, зібрані Олександрою Матвійчук

У червні 2024 року Канадсько-українська фундація (СUF) організувала канадський тур лауреатки Нобелівської премії миру та керівниці Центру громадянських свобод Олександри Матвійчук. Під час свого перебування в країні Олександра виступила на 37 окремих заходах у чотирьох канадських містах: Оттаві, Монреалі, Торонто та Вінніпезі.

Мета канадського туру складалася з двох частин. Перша — підвищення обізнаності про воєнні злочини, вчинені Російською Федерацією в Україні, зокрема привернення уваги до долі понад 20 000 українських дітей, викрадених Кремлем. Друга — збір коштів на важливі ініціативи у сфері прав людини.

Завдяки туру Канадсько-українська фундація зібрала понад 300 000 канадських доларів для підтримки ініціатив у сфері прав людини та громадянських свобод. А саме для надання допомоги дітям, яких вдалося повернути з депортації в Росію та з тимчасово окупованих територій, жінкам, яких повернуто з неволі, та іншим проєктам, які опікуються українцями й українками, чиє життя змінила війна.

1 вересня 2024 року Канадсько-українська фундація відкрила прийом заявок на осінній сезон. Тож ми також закликаємо групи та організації, що працюють у сфері прав людини та громадянських свобод, подавати заявки. Будь ласка, відвідайте сайт, щоб дізнатися про процес надання грантів та інші доступні напрямки фінансування.

Назад
Попередня Наступна
buttons