11.10.2024

«Глобальна безпека починається з безпеки людини». Олександра Матвійчук під час гала-вечора від фонду School of Leadership

4 жовтня голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук як почесна гостя відвідала 30th Anniversary Gala від фонду School of Leadership у Варшаві та виступила на події як спікерка. Як зазначили у запрошення, пані Олександру вважають «іконою боротьби за демократію та права людини», тож її слова стали цінними для гостей події, які покращують життя місцевих громад щодня.

Фонд School of Leadership — це установа, яка піклується про стандарти та якість громадського життя в Польщі. Протягом останніх 30 років метою організації є побудова польської політичної еліти, розвиваючи лідерський потенціал та формуючи глобальну перспективу мислення. Фонд підтримує людей, які хочуть досягти впливу в публічній сфері. Також організація реалізувала безліч заходів в межах України, як-то “The School of Political Leaders of the Eastern Partnership” або “Voice for Residents! Popularization of the Public Consultation Mechanisms in Fifteen Districts in Ukraine”.

Промову Олександри почули 350 гостей з усієї Польщі, серед яких представники державних органів (зокрема міністри та депутати країни), колишні президенти Республіки Польща, дипломати, представники місцевого самоврядування, НУО, представники освіти та бізнесу. Важливою частиною аудиторії стали активісти, які є випускниками програм для лідерів.

«У мене одне запитання. Як ми у XXI столітті будемо захищати людей та їхню гідність, свої життя та свободу? Чи можемо ми покластися на закон або значення має лише жорстока сила? Важливо зрозуміти — це не лише про людей в Україні, Сирії, Китаї, Ірані, Нікарагуа чи Судані. Відповідь на це запитання визначає наше спільне майбутнє. Ми повинні переосмислити наш підхід до глобальної безпеки. Адже глобальна безпека починається з безпеки людини», — зазначила у своїй промові пані Олександра Матвійчук.

Назад
Попередня Наступна
buttons