24.09.2024

«Відстоюю інтереси України». Олександра Матвійчук повернулась з адвокаційного туру в  США

З 9 до 20 вересня голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчцук провела в інтенсивній поїздці до США на передодні президентських виборів. В її межах вдалося провести безліч стратегічно важливих для України зустрічей, переговорів, інтерв’ю тощо.

Олександрі Матвійчук вдалося провести брифінг для Комітету з закордонних справ Палати представників США, на якому вона розказала історії українців та українок, які постраждали внаслідок воєнних злочинів РФ в Україні. Зокрема зустріч стосувалася ударів РФ по цивільним об’єктам, які мало не щодня призводять до трагедій, депортації українських дітей в Росію та злочинам, які відбуваються на тимчасово окупованих територіях України.

Крім того, правозахисниця провела зустрічі з сенаторами Томом Коттоном, Чарльзом Е. Ґрасслі, Марквейном Малліном, Стівом Дейнсом, Сьюзан Коллінз, колишнім послом США в Росії Джоном Салліваном, а також іншими державними та громадськими діячами й активістами в США.

Під час пресконференції в Національному пресклубі в Вашингтоні Олександра говорила, зокрема, й про роль українських жінок, які захищають свободу й демократію на полі бою, в парламенті, у волонтерстві та громадських організаціях.

Окрім того, Олександра Матвійчук виступила в прямому ефірі провідних американських телеканалів NBC та Newsmax, а також дала інтерв’ю FoxNews, The Washington Post, Semafor, The Free Press, Reuters, POLITICO та Wall Street Journal. 

«У нас критично мало часу до зими, й без підтримки США нам буде дуже важко впоратись, тому я роблю все, що можу – відстоюю інтереси України», — поділилась Олександра у своїх соціальних мережах.

Назад
Попередня Наступна
buttons