06.08.2024

Центр громадянських свобод спільно з Університетом Берклі провів тренінг з ШІ та аналітики для НГО та медіа

У понеділок, 5 серпня, Центр громадянських свобод спільно з Каліфорнійським університетом у Берклі (США) організував одноденний тренінг «Дані, аналітика та ШІ для сталого впливу» для НГО та медіа. Тренінг провів Готьє Вассер, виконавчий директор Центру бізнес-аналітики Фішера при університеті Берклі та засновник програми Berkeley Alliance for Inclusive AI. Завдяки своєму значному досвіду в аналітиці та таланту викладача, пан Вассер чітко пояснював кожен етап роботи з даними, що дозволило усім учасникам та учасницям здобути цінні знання в бізнес-аналітиці та штучному інтелекті. 

Тренінг став надзвичайно важливою базою для представників та представниць НГО та медіа, оскільки охоплює всі ключові техніки аналітики й значно розширює можливості практичного моніторингу воєнних злочинів в контексті повномасштабного російського вторгнення.

На першому етапі тренінгу учасники ознайомилися з основними компонентами, такими як таблиці, атрибути та ключі, оскільки рівень обізнаності у галузі управління даними та навички роботи з цифровими інструментами відрізнялися серед учасників. Також обговорили важливість управління основними даними.

Після теоретичної частини учасники ознайомилися з принципами роботи таких інструментів, як Visual Studio Code, Pyramid та Python. Для практичних занять організатори підготували спеціально розроблені набори даних. Один із кейсів передбачав аналіз чинників, таких як рівень вологості, температура, дощ тощо, що впливають на оренду велосипедів у Сеулі, а також створення відповідної моделі даних. Це дозволило учасникам практично застосувати набуті знання у  вирішенні реальних завдань.

Авторка: Христина Жевлакова, стажерка Центру громадянських свобод.

Назад
Попередня Наступна
buttons