09.07.2024

Західні партнери просять не ескалувати конфлікт після обстрілу Києва. Проте РФ має понести відповідальність за свої вчинки — не словами, а діями

8 липня 2024 року під час масованої потужної атаки на столицю України російська ракета влучила в дитячу лікарню Охматдит. Корпус, де було розташоване токсикологічне відділення, а діти перебували на діалізі, вщент зруйнований. Станом на 11:25 9 липня відомо вже про 2 жертв, за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Попри все це західні партнери України просять не ескалувати конфлікт.

«Після масованого обстрілу українських міст важливо підсвітити логіку західних менеджерів ескалації. Ця логіка дивна: 1. Російський ракетний удар по дитячій лікарні в Києві — це сумно, але норма;  2. Дозвіл на українські ракетні удари західною зброєю по російських військових аеродромах, із яких злітають військові літаки, що запускають ракети по дитячих лікарнях, — це страшна ескалація», — наголошує голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук. 

Росія має понести відповідальність за свої вчинки — не словами, а діями. Саміт НАТО має вирішити, як невідкладно забезпечити Україну системами протиповітряної оборони та необхідною кількістю ракет до них. Поки Україна стримує російську військову машину, що є однією з основних загроз для самого Альянсу, треба допомогти захистити українських цивільних і дітей. Поки делегації вітають одне одного на Саміті, в Україні прощаються із загиблими в день жалоби.

Фото: ДСНС

Назад
Попередня Наступна
buttons