22.02.2024

Олександра Матвійчук звернулась до Європарламенту в річницю розстрілів Небесної Сотні

20 лютого голова Центру громадянських свобод виступила під час засідання «Горизонтальної робочої групи А – Зовнішня реакція» (‘Horizontal Working Group A – External Action’) групи соціалістів та демократів від Європарламенту. HWGA, та сама група, включає учасників усіх п’яти комітетів, що працюють в царині зовнішньої політики Європарламенту. Керують групою віцепрезиденти Марек Белка та Педро Маркес.

Під час зустрічі 20 лютого, серед іншого, обговорили різні аспекти продовження та інтенсифікації підтримки України з боку ЄС, включно з питанням надання допомоги щодо соціального відновлення країни.

Олександра Матвійчук звернула увагу європейських політиків на те, що Україна зустрічає другу річницю повномасштабного вторгнення й 10-ту річницю російської війни в Україні в скрутному становищі: військова допомога з боку США заморожена, Росія все ще знаходить шляхи обходу санкцій і доставки новітнього технічного оснащення для фронту, а понад 350 мільярдів російських державних активів є замороженими й усе ще не доступні для перенаправлення на відбудову України. 

«Ситуація непроста. Але в цій непростій ситуації добре видно наші пріоритетні завдання, і нам потрібні ваш голос і ваша допомога», – закликала Олександра Матвійчук. 

Назад
Попередня Наступна
buttons