22.01.2024

Центр громадянських свобод зустрівся з дружинами військових, які перебувають у полоні, щоб підтримати їх своєю візією

У п’ятницю, 19 січня, в Києві голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук і кураторка проєкту «Prisoners Voice» Наталія Ящук зустрілися з дружинами та дівчатами військових, які перебувають у полоні РФ. Ці жінки засували громадські організації, що опікуються цією темою. На зустрічі були представниці ГО «Серце в дії», які займаються питаннями звільнення з полону Маріупольського Гарнізону. А також голова ГО «503 Фемелі» та представниця ГО «Вірні завжди 2022».

На зустрічі обговорили зокрема можливості вдосконалення інструкцій для рідних полонених і зниклих безвісти, як можливо покращити наявну діяльність рідних військовополонених оборонців, а також які є можливості та шляхи ефективної співпраці з державними органами України та з міжнародними організаціями. Крім того, обміркували, як саме Центр громадянських свобод може долучитися, наприклад, організацією тренінгів для громадських активістів, які опікуються питаннями визволення військовополонених, зниклих безвісти та засуджених українських захисників.

«Проговорили про те, як допомогти новим ГО стати видимими в громадському секторі, про їхні розвиток і систематизування роботи. Зокрема запропонували навчання в Київській школі прав людини та допомогу від Центру громадянських свобод. Також обміркували створення інформаційної довідки для родин мобілізованих та вдосконалення довідки для родин безвісти зниклих та військовополонених, і тиск на РФ щодо виконання норми Міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій», — зазначала Наталя Ящук

Назад
Попередня Наступна
buttons