23.12.2023

«Кожна людина, яка народилася, є цінною для всього людства», – Олександра Романцова провела лекцію для учнів Brobots School of Engineering

11 грудня Олександра Романцова провела лекцію для учнів сучасної київської школи інжинірингу Brobots. Розмова почалася з розповіді про значення кожної з категорій Нобелівської премії, зокрема премії миру.

Молодь дізналася про діяльність правозахисників у воєнний час, про їхній внесок у міжнародне правосуддя шляхом документування воєнних злочинів. Оскільки лекція була присвячена Дню прав людини, що відбувся напередодні, не обійшлося й без обговорення історії прийняття та значення Декларації прав людини, як переосмислення жахливих злочинів Другої світової війни.

Продовжуючи обговорення поняття людської гідности, Олександра додала: «Кожна людина, яка народилася, є цінною для всього людства». Вона зазначила, що саме безкарність призводить до нехтування правами людини та повторення злочинів, тому таке документування є надважливим і необхідним для подальшого притягнення винних до відповідальности. Правозахист — це про громадянську свідомість, тому лекторка закликала і юних слухачів навчатися та ставати частиною злагодженої команди ОЗОН та інших ініціатив Центру громадянських свобод.

Назад
Попередня Наступна
buttons