28.11.2023

«Перемогою України вважатиметься демократична трансформація країни», – Олександра Матвійчук на міжнародному безпековому форумі в Галіфаксі

В Галіфаксі (Канада) відбувся щорічний безпековий форум, який цього разу був присвячений відновленню світового порядку в контексті світових воєнних конфліктів. Захід відкрився дискусією про підтримку України «Зробімо світ знову безпечним: Перемога для України», до якого й долучилась голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук. Серед іншого вона говорила про те, що таке перемога, якою її бачать і виборюють українці.

Саме український досвід, на думку кураторів форуму, мав би стати уроком і прикладом для всього світу в питаннях відновлення безпеки й світового порядку. Без перебільшення, левова частка форуму була присвячена українській перемозі, про своє бачення якої говорили генеральний прокурор України Андрій Костін, 5-й президент України Петро Порошенко, ​​голова Адвокатської мережі національних інтересів «АНТС» Ганна Гопко, міністр оборони Олексій Рєзніков, адвокат і військовослужбовець Ігор Дворецький, посолка України в Канаді Юлія Ковалів, народна депутатка Марія Мезенцева та інші.

«Перемога для України не закінчиться звільненням тимчасово окупованих територій та людей, які там знаходяться в Луганську, Донецьку, в Криму. І навіть не відновленням міжнародного порядку закінчиться перемога України. Перемогою України вважатиметься демократична трансформація країни, де права кожного й кожної будуть захищеними, влада нестиме відповідальність, суди будуть незалежними, а поліція не розганятиме мирні зібрання студентів.

Тому що ця війна почалась не в лютому 2022 року, а в лютому 2014-ого, коли Україна отримала шанс на демократичну трансформацію після повалення авторитарного під час Революції гідності. Саме щоби відібрати в нас цей шанс, Путін і почав війну, окупував частину територій, а минулого року масштабував її на всю країну», – підкреслила Олександра Матвійчук.

Назад
Попередня Наступна
buttons