17.11.2023

Олександра Романцова зустрілася з представниками африканських ЗМІ на робочий сніданок, щоб розповісти про реалії життя в Україні

14 листопада відбувся сніданок-зустріч українських представників різних галузей громадського сектору та африканськими ЗМІ. Серед групи від нашої країни також була виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова.

Спікери від українського громадського сектору розповіли гостям з Анґоли, Ботсвани, Тунісу, Ґвінеї, Кенії, Марокко, Сенеґалу, ПАР та Замбії про реалії України: від правового становища до енергетичного та аграрного. Зокрема підсвітили, яка ситуація у країні з правосуддям, документуванням воєнних злочинів, об’єднанням бізнесів, інформаційною боротьбою, пропагандою тощо.

Олександра Романцова зокрема підкреслила, що війна почалася саме з нехтування правами людини. Вона певна, що чинячи опір, український народ створює нову систему, замість старої, що вже не працює. Саме тому для кожної держави зараз важливо підтримати Україну. Зокрема африканським, що борються за ті самі цінності.

«Центр громадянських свобод виступив як активний ініціатор та адвокатор міжнародного формування механізмів правосуддя для України та для людей, які постраждали від воєнних злочинів Російської Федерації. Крім того, нашою задачею було показати, наскільки саме агресія Росії погіршує ситуацію з правами людини не тільки в Україні, але й в інших країнах», – пояснює Олександра.

Візит представників африканських ЗМІ організований М3С в контексті втілення доручення Президента з активізації комунікації України з країнами Африки.

Назад
Попередня Наступна
buttons