16.11.2023

Волонтери ОЗОНу перевірили сотню укриттів в Черкасах: в деяких навіть є протирадіаційні двері

Ініціатива від Центру громадянських свобод, група громадського моніторингу «ОЗОН», перевірила сотню укриттів у Черкасах – з’ясувалося, що більшість із них у задовільному стані. Однак є й ті, що існують лише на картах або не відповідають деяким вимогам. 

Так голова мікрорайону «Калиновий» у Черкасах Віра Михайлівна разом з місцевими жителями облаштувала укриття в овочесховищі в перші дні вторгнення. Зробили на славу, адже є туалет, питна вода, аптечка. Єдина – відсутній пандус. В іншому з перевірених укриттів є захисні протирадіаційні двері, яких залишилося мало. Так перевірили близько захисних споруд. 

«Більшість в задовільному стані, у них є все наявне, вони відкриті. Відсотків 20 – це були укриття, яких або немає, або нас взагалі не пустили туди за будь-яких причин. Ще є укриття в незадовільному стані. Вони або без вентиляції, або без спальних місць, або без води», – каже волонтер «ОЗОН» Данило Романов.

Результати перевірок волонтери вносять у відповідні форми та відправляють в Центр громадянських свобод у Києві. Далі дані відправляють до міської влади й чекають на її реакцію протягом 30-40 днів. Якщо влада не реагує, то ці дані оприлюднюють для ЗМІ. У випадку, якщо все ж таки реагує, через деякий час ОЗОН організовує повторну перевірку, для того, щоб побачити чи дійсно влада зробила роботу над помилками. 

Назад
Попередня Наступна
buttons