15.11.2023

«Якщо Росія досягне своєї мети, це надихатиме авторитарних лідерів в різних частинах світу зробити те саме», – Олександра Матвійчук на Паризькому форумі миру

Форум миру в Парижі об’єднав представників і представниць державної влади, міжнародних організацій і фондів, а також організацій громадянського суспільства та бізнесу з усього світу. Україну на цій події представила голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук.

Цьогорічний Форум миру був присвячений пошукам спільних підходів до розв’язання глобальних проблем. Зокрема, окремі панелі присвятили захисту довкілля, питанням кібербезпеки, стратегіям досягнення цілей сталого розвитку та формуванню безпечного світу й миру.

Олександра Матвійчук під час свого виступу нагадала учасникам події, що поки міжнародна система миру й безпеки не працює, усі світові напрацювання з питань зміни клімату, сприяння розвитку науково-технічного прогресу, охорони здоров’я та інших, безумовно, нагальних питань, перебувають під загрозою.

«Якщо Росія досягне своєї мети, це надихатиме авторитарних лідерів в різних частинах світу зробити те саме. Демократичним урядам доведеться вкладати гроші не в освіту, охорону здоров’я, культуру або розвиток бізнесу, не в розв’язання глобальних проблем, таких як зміна клімату чи соціальна нерівність, а в озброєння. Ми будемо свідками збільшення кількості ядерних держав, появи роботизованих армій і нової зброї масового знищення. Якщо Росія досягне своєї мети, і цей сценарій здійсниться, ми опинимося у світі, який буде небезпечним для всіх без винятку», – зазначила голова Центру громадянських свобод.

Назад
Попередня Наступна
buttons