02.11.2023

Олександра Романцова провела лекцію для студентів магістратури дипломатії від Italian Institute for International Political Studies

Виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова 25 жовтня провела лекцію для студентів магістратури дипломатії Школи Italian Institute for International Political Studies в межах програми International Visiting Faculty 2023-2024.

Магістри дипломатії ISPI – це молоді випускники, які бажають взяти участь в італійському публічному конкурсі на кар’єру у дипломатичній службі. Це повний підготовчий курс. Цього року 89 італійських випускників політології, економіки та права. Олександра Романцова розказала їм про міжнародні злочини, вчинені в Україні, та реакцію світової спільноти на російсько-українську війну.

Лекція була присвячена українському контексту та тому, як міжнародна спільнота реагує на наявну війну. Серед багатьох тем Олександра пояснила, що, попри війну, «ми все ще спілкуємося та співпрацюємо з тими, хто захищає права людини в Росії та Білорусі». Правозахисниця наголосила, що важливо не забувати, що навіть у цих країнах є діячі та активісти, які борються проти насильства з боку їхніх власних держав.

Назад
Попередня Наступна
buttons