02.11.2023

«Це вписується в їхню стратегію удавання», – Михайло Савва щодо оперативного розслідування росіянами вбивства сім’ї у Волновасі. Для The New York Times

Експерт Центру громадянських свобод Михайло Савва дав коментар для The New York Times щодо несподівано оперативної реакції російських окупантів на вбивство великої родини з дітьми у Волновасі.

29 жовтня в окупованій росіянами Волновасі (Донецька область) загарбники розстріляли велику родину з дітьми. Загинули 9 людей, включаючи дівчинку-ученицю 4 класу та хлопчика дошкільного віку. Ігноруючи тисячі інших своїх воєнних злочинів, росіяни раптово почали розслідувати саме цю справу. Наступного дня російські «правоохоронці» повідомили про затримання підозрюваних у вбивстві – двох контрактників з тихоокеанської морської піхоти.

Несподівано оперативна реакція російської окупаційної влади, ймовірно, є «політичним позерством». Адже Москва постійно заперечує усі факти воєнних злочинів, які скоїли російські окупанти на українських територіях.

Михайло Савва має сумнів, що російські слідчі справді сумлінно намагатимуться розкрити цю справу, та наголошує, що одночасно Москва ігнорує багато інших злочинів, скоєних російськими військами: «Зараз російська інформаційна кампанія щодо цієї справи будується на тому, що це ексцес виконавця. Це вписується в їхню стратегію удавання».

Назад
Попередня Наступна
buttons