27.10.2023

«У РФ насильство просто розвиватиметься далі», – Олександра Романцова про різницю між українськими та російськими військовими, які повертаються з фронту

Про різницю між українськими та російськими військовими, які повертаються з фронту, розповіла в ефірі телеканалу FREEДОМ виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова. Зокрема у РФ росіяни повертаються в агресивне нездорове суспільство, у той час, як у нашому випадку воїнам навпаки намагаються допомогти інтегруватися.

«В Україні ми переживаємо про ментальне здоров’я людей, які травмовані необхідністю просто зупинити своє життя і займатися знищенням ворога, а також вторинною травмою сімей. Тож коли українські солдати повертаються додому, їх намагаються інтегрувати та максимально обігріти – це називається соціальний грумінг. Тобто максимально підтримати у людині гуманність, позитивне ставлення до майбутнього тощо. 

А от в Російській Федерації ти можеш ще й натрапити на незадоволених родичів, які загалом планували собі вже білу Ниву купити… Ми повинні бути максимально іншими в цьому плані. Ми маємо реагувати та допомагати реабілітуватися. І, власне, уважно ставитися до цього. В той час, як у РФ насильство просто розвиватиметься далі», — зазначила Олександра Романцова.

Назад
Попередня Наступна
buttons