26.10.2023

Центр громадянських свобод приєднався до адвокаційної кампанії з метою, щоб бізнес з США не працював у РФ

Мета адвокаційної компанії, до якої приєдналися різні поважні організації, зокрема Центр громадянських свобод, – щоб Конгрес США ухвалив «бізнес рекомендацію», згідно з якою американський бізнес більше не працюватиме у Росії та Білорусі. 

Уряд США є потужним союзником України у протистоянні російській військовій агресії. Він ініціював запровадження санкцій, надання гуманітарної та військової допомоги, засудив вторгнення та підтримав притягнення винних до відповідальності. Американські платники податків допомагають фінансувати оборону українського народу, водночас деякі американські компанії опосередковано фінансують завдання шкоди українському народу. Американська ініціатива Progressive Shopper закликає великі американські компанії залишити Росію.

Одним з інструментів, який адміністрація ще не використала, є Business Advisory (бізнес рекомендації). Громадський сектор в Україні та в США закликає розпочати підготовку такої рекомендації для Росії та Білорусіїї, щоб забезпечити повну відповідність приватного сектору політиці уряду США. Цей документ заохочуватиме американський приватний сектор покинути ринок агресора і не бути співучасником вторгнення. Він дозволить поінформувати американські компанії, фінансові установи, інвесторів, працівників та інші відповідні сторони про підвищені ризики, пов’язані з продовженням ведення бізнесу в Росії.

Нещодавно Конгрес опублікував законопроєкт: H.Res.274 «Заклик до великих компаній Сполучених Штатів, які все ще працюють у Російській Федерації, переглянути свою подальшу присутність з огляду на повномасштабне вторгнення Росії в Україну». Ми закликаємо підтримати ці зусилля.

Організації, що підтримали адвокаційну кампанію:

Назад
Попередня Наступна
buttons