25.10.2023

Олександра Романцова виступила на виставці малюнків українських дітей у Італії

Виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова виступила на заході-відкритті виставки в Італії, де презентовані художні твори українських дітей. Через творчість вони висловлюють своє найбільше бажання — мир у своїй вільній країні. 

Організатори VITAWORLD, Асоціація VITAUKR та Херсонська художня школа запросили Олександру Романцову виступити на відкритті ще однієї виставки, яку вони проводять  в різних містах Італії — цього разу у місті Чернуско-суль-Навільйо 21 жовтня. На виставках представлені тисячі малюнків, що створили українські діти, які займаються онлайн у школі творчості. Вона почалась для маленьких митців з Херсону, але наразі вже поширилась на українських дітей по всій Україні та за кордоном. Онлайн вони займаються творчістю, малюють з  викладачами, опановують різні техніки малювання. Таким чином встановлюються емоційні та творчі контакти між Італією та Україною, що впливає на підтримку італійцями боротьби українців проти агресії РФ.

Виставка створена з метою дати всім задуматися над запитанням: що ми можемо зробити, щоб усі діти жили у світі без воєн? Дітям дали завдання: «Намалюємо мир, у якому ми хотіли б жити, мир завтрашнього дня – для нас, для вас, для ваших близьких, для всіх». Захід, який підтримує культурну дипломатію, розпочинається з виставки малюнків закликає школи мотивувати дітей до творчості на мирну тематику, брати участь у наступних виставках з метою розширення співпраці з Україною, особливо у культурній та соціально-освітній сферах.

«Зростати у вільній країні — це найбільше бажання українських дітей-учасників проєкту “Птахи миру” Херсонської художньої школи, почуте в 5 регіонах Італії завдяки численним виставкам “COLORS FOR DRAW PEACE”, що представили понад тисячу малюнків. “Птахи” представляють українців. Вони вільні, вони літають, але зараз, рятуючись від війни, розкидані по всьому світу. Ми донесли послання наших дітей по всій Італії та розповіли про те, що переживають наші діти, про їхній талант і творчість», – зазначає Юлія Сліпіч, директорка Херсонської художньої школи, авторка проєкту.

Назад
Попередня Наступна
buttons