11.09.2023

«Реальна діяльність виявилася вкрай далекою від того, що можна було б назвати успішним виконанням поставлених завдань», — Костянтин Задоя про тимчасову спеціальну парламентську комісію

Професор кафедри кримінально-правової політики та кримінального права КНУ імені Тараса Шевченка та експерт Центру громадянських свобод Костянтин Задоя написав колонку щодо Комісії з питань міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України. А саме з приводу припинення її діяльності, про що голова ВРУ оголосив на пленарному засіданні 23 серпня 2023 року. 

«Яку ж спадщину Комісія залишає по собі? Як видається, вкрай скромну… Діяльність Комісії стала одним із численних прикладів в історії українського парламентаризму, кола раціональна та корисна ідея, на жаль, не знаходить належного втілення в життя, а її вкрай низька ефективність є свідченням того, що питання міжнародного гуманітарного та кримінального права так і не одержали з боку парламенту тієї уваги, яку б вони мали одержувати з огляду на те, що Україна вже десятий рік перебуває в стані міжнародного збройного конфлікту», — зазначає Костянтин.

Читайте повну колонку на сайті ініціативи «Трибунал для Путіна» за посиланням.

Фото: виїзне засідання ТСК з питань міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в Харкові, скріншот з відео Телеканала Рада.

Назад
Попередня Наступна
buttons