10.08.2023

Росія протягом двадцяти років деградувала всі фундаментальні права людини, — Олександра Романцова у подкасті «Технічна база»

Виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова у великому інтерв’ю для науково-популярного та просвітницького подкасту «Технічна база» розповіла про діяльність організації, її фінансування, співпрацю з іншими правозахисниками та міжнародними інституціями. А ще про те, чому права людини — важливі. Ми зібрали для вас деякі тези.

«Росія протягом двадцяти років деградувала всі фундаментальні права людини: там немає свободи слова, немає поліції, яка тебе захищає, нема судів, які виносять справедливі рішення, нема можливості представляти свою політичну думку. Росія і те, що вона пішла війною на Україну у 2014 році — це результат деградації прав людини».

«Концепт прав людини – це про захист найменшої меншості у світі. Найменша меншість у світі — це одна конкретна людина».

«В України зараз є можливість стати історичним “копняком” еволюції міжнародної взаємодії навкруги воєн. Не марсіани нам створили ООН чи ОБСЄ, не якість інші інопланетяни можуть нам побудувати країну з хорошим іміджем і впливом у світі. Це ми. І для цього, щоб це робити й робити круто, нам треба розібратися в цих структурах, чому вони працюють так, як працюють зараз, як ми хочемо, щоб вони працювали й запропонувати модель».

Послухати весь подкаст можна в Apple Podcasts, Google Подкасти, Spotify.

Назад
Попередня Наступна
buttons