03.08.2023

Національна спілка журналістів України передала ініціативі «Трибунал для Путіна» свідчення про російські злочини

Національна спілка журналістів України в межах проєкту «Розстріляна свобода слова» зібрала свідчення представників медіа та передала їх ініціативі «Трибунал для путіна». Матеріали доповнять велику базу даних про воєнні злочини росіян, яку створив Центр громадянських свобод.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко та перший секретар НСЖУ Ліна Кущ зустрілися з Сергієм Мовчаном з Української гельсінської спілки з прав людини та Олександрою Романцовою, виконавчою директоркою Центру громадянських свобод.

102 історії  лягли в основу 25 телесюжетів та 77 відеоінтерв’ю — вони розповідають про журналістів, котрі стали безпосередніми жертвами російської агресії. Хтось побував у полоні, як Олег Батурін із Херсона, хтось під обстрілами в умовах надзвичайної небезпеки рятував себе та родину з уже оточеного Маріуполя, як Олена Калайтан, комусь російські військові спалили редакцію, як Марії Комар з Бородянки. Олександра Романцова зазначила, що надзвичайно важливо захистити справедливість щодо працівників медіа, яких піддано нападам, адже воєнні злочини щодо медійників найчастіше є наслідком того, що вони сумлінно виконують свої професійні обов’язки.

«Найголовніше – щоб усі злочини було названо своїми іменами, щоб ці злочини розслідували національні та міжнародні правоохоронні структури, з подальшим винесенням рішень», — додає виконавча директорка Центру громадянських свобод.

Назад
Попередня Наступна
buttons