02.08.2023

«Люди не можуть бути байдужими до людських страждань в Україні», — Олександра Матвійчук в ефірі Fox News Live

Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук стала гостею ефіру Fox News Live, де розповіла про цивільних осіб в Україні, які страждають внаслідок російської агресії.

«Росія розпочала геноцидну війну, намагаючись окупувати країну через величезний біль цивільних. Російські військові вчиняли жахливі звірства і ніяка система не може зупинити це. Я — правозахисниця, яка застосовує закон для захисту людей, їхньої свободи та людської гідності протягом багатьох років, — не маю правових інструментів, як допомоги людям у цій ситуації», — пояснює Олександра. 

В ході розмови ведуча ефіру навела страшні цифри: 498 дітей було вбито під час повномасштабного вторгнення, а 1078 — поранено. 

«Тільки за офіційними даними Росія нелегально депортувала 19000 українських дітей до РФ. Коли ми говоримо про депортованих дітей, ми говоримо про різні групи. Діти, яких депортували з батьками, діти з державних інституцій на кшталт дитбудинку. А також діти, чиї батьки були заарештовані або вбиті Росією. Вони піддані насильницькому викраденню. Незалежно від того, чи є у них батьки під російським арештом або родичі, які чекають їхнього повернення додому», — зазначає голова Центру громадянських свобод.

Подивитися ефір на Fox News Live можна за посиланням.

Назад
Попередня Наступна
buttons