21.07.2023

Олександра Матвійчук зустрілася з делегацією з країн Африки та показала гостям столиці Майдан

Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук зустрілася з колегами з ПАР та Кенії, Нігерії і Кот дʼІвуара, Беніна та Уганди — разом вони прогулялися Майданом і обговорили події, які відбувалися в цьому історичному місці. 

«Один з засадничих принципів африканської філософії “убунту” трактується не лише як віра в спільність між людьми, а й гідність», — зазначає співзасновниця і голова ГО «Громадське телебачення» Наталія Гуменюк

Під час прогулянки Олександра Матвійчук розповідала гостям про Революцію Гідності та роботу ініціативи Євромайдан SOS по наданню правової та іншої допомоги переслідуваним учасникам протесту по всій країні: «Тоді мільйони людей сміливо виступили проти авторитарного та корумпованого режиму. Вони вийшли на вулиці по всій країні із вимогою до режиму продовжити рух до європейського цивілізаційного простору. Вони боролися за можливість будувати державу, в якій права кожної людини захищені, влада підзвітна, суди незалежні, а поліція не б’є мирні студентські демонстрації. І заплатили за це найвищу ціну. Поліція розстріляла понад сотню мирних демонстрантів на центральній площі столиці. Люди вмирали під прапорами України та Європейського Союзу.

Коли авторитарний режим впав, Україна отримала шанс на демократичну трансформацію. І щоб зупинити Україну на цьому шляху Росія розпочала цю війну у лютому 2014 року. І вже в лютому 2022 року розширила її до повномасштабного вторгнення. Тому що Путін боїться не НАТО. Диктатори бояться утвердження ідеї свободи».

Назад
Попередня Наступна
buttons