19.07.2023

«Затримали просто тому, що в нього руки постійно в мазуті», — Михайло Савва про тисячі ув’язнених Росією цивільних

Тисячі цивільних українців незаконно утримуються під вартою в Росії та на тимчасово окупованих територіях. В ефірі каналу FREEDOM.LIVE щодо цього зокрема висловився експерт Центру громадянських свобод і фахівець з експертизи політичних мотивів кримінального переслідування та оцінювання проєктів Михайло Савва. 

«Від перших днів повномасштабного вторгнення на окупованих територіях російські військові спецслужби викрадали цивільних українців, які не мають жодного стосунку до ЗСУ. За підрахунками коаліції “Трибунал для Путіна“, таких цивільних українців близько 4700, і це не точна цифра. Ми не знаємо скільки точно, тому що Росія приховує їхню кількість.

Наприклад, у Бучі автомеханіка Євгена затримали просто тому, що в нього руки постійно в мазуті, шкіра вже не відмивалася, а вирішили, що ця людина має справу зі зброєю. На нашу думку, вони мають таку ідею, що якщо вони затримують соціально-політично активних людей, а це саме ті, хто допомагає іншим, то в українському суспільстві не стане лідерів і, відповідно, потенціал опору знизиться», — коментує Михайло Савва

Назад
Попередня Наступна
buttons