02.06.2023

Олександра Матвійчук передасть листи від родичів полонених Папі Римському. Як залишити повідомлення?

Очільниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук на своїй сторінці у Facebook повідомила, що планує передати Папі Римському стислі повідомлення від рідних військовополонених та незаконно ув’язнених цивільних людей із Криму та інших регіонів України. Правозахисниця анонсувала, що за кілька днів має зустрітися з Папою Римським і вирушає туди на запрошення папського престолу.

«Ватикан направив миротворчу місію в Україну та Росію, тож пріоритетним завданням цієї місії має бути повернення усіх українських військовополонених та незаконно ув’язнених цивільних (Росія взагалі немає права їх утримувати), а до цього часу дотримання усіх норм Женевських конвенцій, щоби їх не катували, надавали медичну допомогу, забезпечували належні умови утримання тощо. Усе це зараз відповідно до свідчень звільнених з російського полону людей звучить як космос», – пише Олександра Матвійчук.

Рідним полонених, які хочуть долучитися до акції та написати листа Папі Римському треба заповнити гугл-форму за посиланням.

Нагадаємо, Центр громадянських свобод не формує списки для звільнення. Ці списки в компетенції державних органів, так само як і ведення офіційних перемовин із Росією. «Ми хочемо олюднити для Папи Римського ці цифри та сухі біографічні дані», – резюмує Матвійчук.

Назад
Попередня Наступна
buttons