12.01.2023

Поверніть ув’язнених без умов та обмінів! #ЗимовийМарафон2023

Цього року, на жаль, не всі українці зможуть відчути тепло та затишок зимових свят, обійняти та привітати своїх рідних.

Станом на сьогодні у місцях позбавлення волі на території рф та тимчасово окупованих територій знаходяться громадяни України, яких російські військові взяли в полон під час окупації.

Лише до Центру громадянських свобод надійшло понад 800 заявок про насильницьке та недобровільне зникнення цивільних людей.

«Протидіяв спеціальній військовій операції» – так звучить вирок країни-агресора, яка тримає наших людей у неволі без будь-яких підстав, попри те, що такого статусу і звинувачення немає в жодних міжнародних інституціях.

Давайте разом нагадаємо світу про цих людей! Вони потрібні нам вдома! Без умов і обмінів!

Подробиці нижче

Протягом 8 років Центр громадянських свобод спільно з Euromaidan Press в рамках кампанії Let My People Go проводив традиційний Зимовий марафон листів для в’язнів Кремля, щоб подарувати їм трохи тепла у період зимових свят.

Країна-агресор боїться, щоб нашим людям надіслали листи, посилки, листівки, приховують їх місцезнаходження.

Саме тому ми не зрадимо нашій традиціі цього року, але через зрозумілі обставини змінимо формат написання листів!

Тому, щоб підтримати #ЗимовийМарафон2023 треба зробити лише три прості кроки:

1) Оберіть історію когось із тих, хто знаходиться в російському полоні: https://bit.ly/3WD4vBA

Заходьте за цим посиланням щодня, і обирайте історії, ми будемо постійно їх додавати. Ви також можете додавати і свої історії викрадення українців!

2) Викладіть цю історію з фото у власних соцмережах (інстаграм, фейсбук, твіттер, ТікТок) додаючи ваші слова підтримки, а також хештеги #ReturnThemHome#PrisonersVoice#ЗимовийМарафон2023#WinterMarathon

#LetMyPeopleGo

3) Тегніть під фото когось із цих організацій: United Nations International Committee of the Red Cross, OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe або представників влади іноземних країн (наприклад президента, прем’єра, та омбудсмена країни, у якій ви живете).

————————————————

Про всі ці невигадані життєві історії викрадення українців має знати світ: про підприємця Євгена Гурʼянова, батька двох малолітніх діток Івана Козлова, сільського жителя Олександра Ягодинського, волонтера Сергія Любича, тренера конг-фу Андрія Голубєва та багато інших полонених, які перебувають в неволі без будь-яких на те причин!

Ми знаємо, що кожна з цих життєвих історій не залишить вас байдужим! Тож підтримайте наш #ЗимовийМарафон2023 та запрошуйте друзів долучитися зі словами підтримки і очікування рідних людей вдома!

Назад
Попередня Наступна
buttons