03.03.2016

Інтерв’ю із Президентом Уругваю Хосе Альберто Мухіка Кордано. Березень, 2016

І правда шкода, що Уругвай невелика країна. Якби цей лідер був у G8 або у Раді Безпеки ООН – наш світ був би кращим. Послухайте його слова 10 хвилин. Воно цього і правда варто.
“Сьогодні я президент Уругваю, а потім, як і кожен з нас, я стану кормом для черв’яків і зникну. Я пізнав розчарування, пізнав біль, кілька років я провів у в’язниці. Загалом, звичайна справа для кожного, хто працює над зміною світу.
Уругвай невелика країна і в мене немає президентского літака. Нам він взагалі-то і не потрібен. Ми вирішили, що купимо у Франції дорогезний вертоліт. Рятувальний вертоліт із медичним обладнанням для того, аби добиратися у віддалені райони. Замість того, аби купувати президентський літак.
Це ж так просто. Ви зрозуміли в чому дилема? Літак для президента чи рятувальний вертоліт. І завжди усе зводиться до цього.
У нас достатньо ресурсів. Нам недостатньо політичної волі. Уряд турбує перемога на наступних виборах. Турбує, хто буде босом. Ми змагаємося за владу. І ми забуваємо про людей та глобальні проблеми”.
Хосе Альберто Мухіка Кордано. 81 рік
Президент Уругваю з 1 березня 2010 р. по 1 березня 2015 р.

Назад
Попередня Наступна
buttons