12.05.2016

Ранок у Криму почався із обшуків та арештів. Так окупаційна влада відреагувала на прийняту сьогодні чергову резолюцію Європарламенту по Криму

В окупованому Криму знову затримали 4-х кримських татар. Їм висунули кримінальне обвинувачення за участь в діяльності терористичної організації. В Росії такою ще у 2003 році визнано Хізбут-Тахрір. Хоча в Україні організація здійснює діяльність вільно.

Дуже зручно, насправді. У цих справах не потрібно доводити, що затримані вчиняли правопорушення. Головне встановити їх зв’язок із “призначеною терористичною” організацією. За відпрацьованим сценарієм доказом для цього можуть бути покази анонімного свідка. Цього достатньо, щоб запроторити людей на кілька років до в’язниці. Насправді, так посадити можна будь-кого.

Всього по цій статті за гратами перебувають вже 14 чоловік. Конвейєр запрацював.

І це на фоні сьогоднішньої резолюції Європарламенту щодо розширення списку персональних санкцій ЄС проти осіб, причетних до заборони Меджлісу.

Треба серйозно думати, що робити із прихильниками Хізбут-Тахрір, які лишилися в Криму. Питання їх арештів – питання часу.

Назад
Попередня Наступна
buttons