29.08.2021

Доступність судів у Києві (2019)

У квітні 2019 року 50 волонтерів та волонтерок групи спостереження «ОЗОН» у рамках акції “Вйо перевіряти суд на доступність” здійснили перевірку інклюзивності 10 судів загальної юрисдикції у Києві. Після тренінгу в експертів з універсального дизайну групи учасників/ць акції вирушили у різні суди Києва, щоб самостійно визначити порушення та можливості для виправлення ситуації в контексті доступності інфраструктури суду для маломобільних груп населення. До акції долучилися також самі представники/ці маломобільних груп – люди, що користуються колісними кріслами та незрячі активістки.

Перевірка судів здійснювалася за допомогою анкети, яка була розроблена дослідницями універсального дизайну Катериною Заблоцькою й Софією Брем та експертом з універсального дизайну Володимиром Висоцьким (ORFO Universal Design).

Систематизувавши отримані дані, представляємо їх у форматі цього звіту. Результати перевірки та висновки експерта, запропоновані у цьому звіті, доведені до відома відповідних органів влади задля покращення ситуації із доступністю судів загальної юрисдикції у місті Києві.

Назад
Попередня Наступна
buttons