09.05.2019

Дивимося документальні фільми про вибори

Раз на два тижні Київська школа прав людини та демократії освітній проект Центру Громадянських Свобод (Center for Civil Liberties) організовує правозахисні кінопокази.

Тут ви можете познайомитися з правозахисниками, послухати виступи експертів, відпочити та подивитися фільми, що підіймають гострі суспільні питання.

8 травня ми показуємо два документальні фільми про вибори:
з колекції Кіноклуби Docudays UA.

• КАВА VS. ШАШЛИКИ (15 хвилин) – У 2015-му році в Україні відбулися вибори до міських рад. Події фільму розгортаються у Києві. Героями стали молодий депутат, який щойно розпочав свою кар’єру та представник провідної політичної сили. Кава і спілкування – з одного боку та шашлик і пісні – з іншого. А що оберете ви?

• ГОЛОСУЙТЕ ЗА МЕНЕ, БУДЬ ЛАСКА (50 хвилин) – Ця стрічка показує третій клас школи в Китаї. Тут діти вперше стикаються з демократичними принципами під час експерименту. Троє восьмирічних школярів змагаються за місце старости класу. У ході «передвиборчої кампанії» на них чинять тиск надміру турботливі батьки. Троє головних героїв беруться до справи, використовуючи різноманітні методи: складання стратегії виборчої кампанії, спонукання та передвиборчі обіцянки. Ці школярі поки не залежать від соціальних обмежень, як їхні батьки.
———————-
Наш лектор – Oleksandr Korniyenko, політтехнолог.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назад
Попередня Наступна
buttons