04.09.2018

Опубліковано звіт громадських спостерігачів про Марш Рівності Kyiv Pride 2018

ФОТО Сторінка KyivPride у Facebook

17 червня 2018 року відбувся вже щорічний Марш Рівності Kyiv Pride (надалі Марш). Учасниками маршу у цьому році стали кілька тисяч осіб. Попри публічні погрози насиллям, правоохоронцям вдалося забезпечити проведення Маршу Рівності, тим самим  – посприяти реалізації права на свободу мирного зібрання його учасниками/цями.

У цьому році у спостереженні за Маршем взяли участь 42 спостерігача/ки ОЗОН. Зі звітом за результатами проведеного моніторингу ви можете ознайомитись тут.

Звіт складається із 4-х розділів, де викладено опис подій на самому Марші, огляд подій на місці проведення контрдемонстрацій, короткий опис дій правоохоронців та військовослужбовців НГУ. Крім того – окремий розділ “Епізоди” присвячено подіям 17 червня до початку Маршу та після. Також у звіті наведені рекомендації експертів.

Варто зазначити, що закрита презентація даного звіту для членів/ок оргкомітету Маршу Рівності КиївПрайд відбулася у Центрі громадянських свобод нещодавно. Її результатом будуть подальші спільні дії Центру громадянських свобод з організаторами/ками Маршу Рівності та правоохоронцями задля реалізації рекомендацій під час проведення Маршу у наступному році.

У випадку будь-яких питань чи зауважень просимо звертатися на пошту ozon.monitoring@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons