08.12.2016

Анонс: Як гасили мирні зібрання напередодні “кримського референдуму” та де тепер їх учасники та організатори

(КИЇВ) У п’ятницю, 9 грудня, о 15.00 в Українському кризовому медіа-центрі ініціатива «Євромайдан SOS» в рамках кампанії LetMyPeopleGo проведе прес-конференцію на тему «Як гасили мірні зібрання напередодні “кримського референдуму” та де тепер їх учасники та організатори». Напередодні міжнародного Дня прав людини, спікери прес-конференції нагадають про те, як утиск свободи мирних зібрань, свободи переконань та переслідування їхніх учасників стали запорукою «успішності» референдуму під дулами автоматів.
Кримські татари Алі Асанов та Мустафа Дегерменджи – фігуранти сфабрикованої “справи 26 лютого”, імена яких все дедалі рідше згадують після виділення матеріалів справи заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. Андрій Щекун – кримський активіст, який був викрадений та провів 11 днів в полоні за спробу організувати мирний мітинг до Дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. Учасник Євромайдану Микола Шиптур із Івано-Франківську, який поїхав підтримати ненасильницький спротив окупації та був затриманий після акції в Севастополі, уже більше півтора року перебуває у колонії. На прикладі цих справ правозахисники, їхні родичі та адвокати розкажуть про тотальну зачистку, яка відбувалася напередодні анексії півострова, про те, хто став її жертвами і що відбувається із ними зараз. Дружина Алі Асанова, Ельнара Асанова, вперше візьме участь у публічному заході.

Час: 9 грудня, о 15.00.

Місце: Український кризовий медіа-центр (Український дім на Європейській площі, вул. Хрещатик, 2).

Спікери:
Олександра Матвійчук – координаторка Євромайдан SOS, який ініціював кампанію LetMyPeopleGo
Ельнара Асанова – дружина Алі Асанова, фігуранта “справи 26 лютого”
Бекір Дегерменджи – батько Мустафи Дегерменджи, фігуранта “справи 26 лютого”
Андрій Щекун – журналіст, громадський діяч, колишній полонений в Криму.
Михайло Тарахкало – адвокат Української Гельсінської спілки з прав людини, який працює над справою ув’язненого Миколи Шиптура.

За додатковою інформацією, прохання звертатися до Поліни Бродік: +38 (091) 985 5353, ccl.org.ua@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons