03.11.2021

Проміжний результат роботи над проблемою безпеки громадян Білорусі, які вимушено знаходяться в Україні

Минулого місяця “Центр громадянських свобод” у рамках кампанії #BelarusWatch звернувся до народного депутата України Тараса Тарасенка щодо проблеми взаємодії КДБ Білорусі та правоохоронних органів України, які на виконання укладеної між країнами міжнародної конвенції про правову допомогу, повинні реагувати на запити і надавати режиму Лукашенко інформацію про людей, які втекли від тиску та переслідування в Україну.

І нарешті в середу, 3-го листопада, Комітет Верховної Ради України з прав людини ухвалив рішення про проведення слухань із цього питання, за участі Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, а також Комітету з питань правової політики. Слухання відбудуться 23 листопада 2021 року.

“Центр громадянських свобод” висловлює подяку Тарасу Тарасенку за увагу до нашого звернення та підняття цього питання на засіданні парламентського комітету. Ми закликаємо усі організації, які працюють у напрямку підтримки та солідарності білоруських громадян, щоб спільно виробити варіанти вирішення проблеми їх безпеки. ЦГС планує ініціювати таку зустріч між НГО найближчим часом.

Назад
Попередня Наступна
buttons