25.01.2024

Нобелівська премія та значення миру. Центр громадянських свобод провів воркшоп для студентів Фламандського інституту

Фламандський інститут миру звернувся до Центру громадянських свобод з пропозицією провести воркшоп на тему Нобелівської премії миру та поговорити зі підлітками про значення миру. 23 січня група студентів відвідала Фламандський парламент в Брюсселі, щоб зокрема ухвалити рішення щодо номінації на Нобелівку 2024 року.

Щороку Фламандський інститут миру висуває кандидатуру на здобуття Нобелівської премії миру. Раніше номінантами були Міжнародна організація з боротьби з рабством (2023), COVAX (2022) та протестний рух у Білорусі (2021). Цього разу студентів цікавила поточна ситуація в Україні, робота Центру громадянських свобод та як премія вплинула на діяльність організації.

«Шукайте людей та організації, які висвітлюють проблеми, що потребують негайного розв’язання, аби запобігти подальшим масові порушення прав людини та викликати реакцію міжнародної спільноти. Нобелівська премія миру – це унікальна можливість об’єднати політиків, капітал і громадян для розв’язання конкретної проблеми», – радив студентам координатор міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод Роман Неколяк

За результатами голосування обрали організацію Intersos, яка допомагає людям у життєво важливих потребах, таких як притулок, харчування та чиста вода. Підлітки також вважали важливою свою участь у роботі з надзвичайними ситуаціями під час воркшопу, про які ЗМІ говорять набагато менше, наприклад, у Судані чи Нігері.

Відео з воркшопу можна подивитися за посиланням.

Фламандський інститут миру – це незалежна науково-дослідна установа, що знаходиться при фламандському парламенті. Вона створена у 2004 році для проведення наукових досліджень з питань миру і надання своїх висновків на підтримку діяльності фламандського парламенту. Інститут надає інформацію, документацію та рекомендації парламенту. Його науковий доробок стосується питань, актуальних не лише для політиків, але й для організацій громадянського суспільства та широкої громадськості.

Назад
Попередня Наступна
buttons