11.01.2023

Мера Херсона Ігоря Колихаєва вже майже пів року утримують в полоні

Ігор Колихаєв — міський голова Херсона. Після повномасштабного вторгнення й окупації міста не покинув пост.
Говорив: «Я маю тримати колектив, якщо поїду я, завтра всі розбіжаться і місто занепаде. Ми будемо разом чекати доки Херсон звільнять».

Російські військові викрали його 28 червня 2022 року. З того часу рідні не мають з ним зв’язку. Син Ігоря Святослав дізнався хоч щось про батька завдяки тим, кому вдалося вибратися з полону.

За їх інформацією, Ігоря Колихаєва спочатку утримували у Херсоні, потім в Голій Пристані, далі перевезли у Каланчак. За останніми даними він перебуває у Чаплинці.

Полонені, які бачили Ігоря Колихаєва, розповідають, що його фізичний стан дуже поганий: він хворий, кволий, худий та знесилений. Йому не дають їжі й забороняють будь-кому ділитися з ним харчами. Не дозволяють й передавати теплі речі чи ліки.

Нагадуємо, у нас триває #ЗимовийМарафон2023. І ми закликаємо взяти у ньому участь. Для цього треба виконати три простих кроки:

1) Оберіть історію когось із тих, хто перебуває в російському полоні за посиланням https://bit.ly/3WD4vBA. Ми постійно додаємо нові.

2) Викладіть цю історію з фото у власних соцмережах (інстаграм, фейсбук, твіттер, ТікТок) додаючи хештеги #ЗимовийМарафон2023 #WinterMarathon #ReturnThemHome #PrisonersVoice

3) Тегніть у пості міжнародні організації, як-от United Nations International Committee of the Red Cross, OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe або представників влади іноземних країн. Наприклад, президента, прем’єра та омбудсмена країни, у якій ви живете.

Ми знаємо, що кожна з цих життєвих історій не залишить вас байдужими!

Назад
Попередня Наступна
buttons