06.07.2021

ABA ROLI Україна та ЦГС оголошують про початок спільного проекту

Ініціатива з верховенства права Американської асоціації юристів  (ABA ROLI) та Центр громадянських свобод розпочали спільний проект «Сприяння Інтернет свободі в Україні», спрямований на підтримку законів та політик, які сприяють Інтернет свободі та свободі вираження поглядів онлайн.

Ініціатива з верховенства права Американської асоціації юристів (ABA ROLI) працює в різних країнах світу над питаннями сприяння справедливості, верховенству закону та вільного доступу до правосуддя, розширенню економічних можливостей громадян та людській гідності через верховенство права. Це міжнародна некомерційна правозахисна організація яка активна в Україні з 1996 року.

Проект спрямований на:

  • Посилення експертизи в питаннях Інтернет свободи та національної безпеки;
  • Покращення юридичної обізнаності, для забезпечення поваги до принципів прав людини при розробці нових законів;
  • Підвищення спроможності українських ГО до захисту та просування Інтернет свободи;
  • Стимулювання взаємодії між ГО, приватним сектором та державними органами.

У травні 2021 р. Центр Громадянських Свобод розпочав першу серію публічних заходів, що включали в себе круглі столи, вебінари, спільні адвокаційні акції з метою захисту демократичних принципів та політик у сфері адміністрування Інтернет простору.

Проект фінансується Бюро державного департаменту США з питань демократії, прав людини та праці (DRL)

Довідкова інформація:

Дізнайтеся більше про роботу ABA ROLI в Україні на веб-сайті Програми свободи Інтернету (https://internetfreedom.org.ua/ua/ ) та на сторінці Facebook (https://www.facebook.com/abaroli.ukraine/ ).

Слідкуйте за новинами проекту на сторінці ЦГС у Facebook (https://www.facebook.com/ccl.org.ua ).

Назад
Попередня Наступна
buttons