04.06.2024

«Права та свободи здобуваються важкими зусиллями та захищаються хоробрими людьми». Олександра Матвійчук зустрілась з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо

3 червня в Оттаві відбулась зустріч голови Центру громадянських свобод з прем’єр-міністром Джастіном Трюдо. Олександра подякувала йому за постійну й важливу підтримку України, в тому числі фінансову, яку нам вдавалося отримувати навіть тоді, коли інші країни, зокрема США, не давали жодних гарантій.

Нагадаємо, що в березні цього року Канада оголосила про новий пакет допомоги на суму два мільярди канадських доларів, що дорівнює півтора мільярда доларів США.

«Завдяки зокрема Канаді й людям Канади, український уряд зміг забезпечити найнеобхідніші соціальні потреби: лікарні для поранених, школи для дітей, підтримку для вразливих груп населення. Ми щиро за це вдячні», — звернулась Олександра.

У межах зустрічі Олександра говорила також про такі теми як депортація українських дітей на тимчасово окуповані території та РФ, про цивільних в російському полоні та необхідність справедливого покарання для всіх воєнних злочинців.

«Олександра Матвійчук — горда українка, яка присвячує своє життя захисту громадянських свобод у своїй рідній країні та за її межами. Наша розмова була потужним нагадуванням про те, що наші права та свободи ніколи не є гарантованими. Вони здобуваються важкими зусиллями та захищаються хоробрими людьми, такими як вона», – написав Джастін Трюдо в своєму твітері після зустрічі.

Загалом візит голови Центру громадянських свобод Олександри Матвійчук до Канади триватиме тиждень — з 3 до 9 червня. Олександра планує відвідати Оттаву, Торонто, Монреаль та Вінніпег, щоб провести низку зустрічей з канадськими політиками, юристами, правозахисниками, студентами, канадцями та українцями Канади.

Назад
Попередня Наступна
buttons