01.02.2024

Задля підтримки демократії. Центр громадянських свобод відвідав регіональний директор Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI)

Регіональний директор Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI) Девід Рубіно відвідав Центр громадянських свобод,  щоб обговорити ситуацію в Україні, потреби та виклики перед громадянським суспільством України, а також різні аспекти перехідного правосуддя.

Українську сторону на зустрічі представляли: експерт та програмний директор Центру громадянських свобод Володимир Яворський, координатор міжнародної взаємодії Центру Роман Неколяк та стажерки організації – студентки Вікторія Мамойлик і Олеся Лелека.

Під час зустрічі обговорили різні можливості співпраці, зокрема в контексті дослідження злочину агресії, розслідування воєнних злочинів, розв’язання правових проблем цивільних осіб, які перебувають у полоні, а також формування державної політики щодо деокупованих територій. Ці обговорення закладають фундамент для подальших спільних ініціатив у напрямку підтримки демократії та захисту прав людини в Україні.

ABA ROLI активно працює над просуванням прав людини та верховенства права в Україні з 1992 року. Організація приділяє особливу увагу розвитку адвокатури, боротьбі з корупцією, кіберзлочинністю та торгівлею людьми. Спільно з українськими партнерами ABA ROLI активно вивчає та аналізує законодавство, сприяє формуванню єдиної асоціації адвокатів та підтримує створення системи безоплатної правової допомоги. Важливою частиною цих зусиль є фінансування від Бюро у справах демократії, прав людини та праці Державного департаменту США (DRL).

Назад
Попередня Наступна
buttons