23.03.2023

Deflect – надійний захист сайту

У жовтні 2022 року Центр громадянський свобод захистив свій сайт https://ccl.org.ua/ від DDoS-атак з допомогою cофту Deflect від канадських колег з eQualitie. Розказуємо, що це таке й навіщо.

Чому це актуально?

Одним з аспектів цифрової безпеки є захищенність вашого сайту від DDoS-атак, адже під час війни російські кіберзлочинці щодня атакують українські сайти. Хостер, який надає послуги хостингу для вашого сайту, часто не здатен надати повноцінного захисту, адже це не є його спеціалізація, й тоді сайти перестають на якийсь час працювати з огляду на потужний трафік з заражених мереж комп’ютерів. 


На ринку є багато технологічних рішень від DDoS-атак, переважно це платні сервіси від великих корпорацій, як-то Сloudflare, які пропонують безплатні обмежені пакети для організацій.

Канадська організація eQualitie, розробник Deflect, спеціалізується на створенні технічних рішень саме для правозахисників, НУО та медіа. Їхні сервіси для українських організацій – безплатні, а партнер в Україні – ГО “Інтерньюз-Україна”, з якими вони нещодавно запустили Гарячу лінію з цифрової безпеки Nadiyno https://nadiyno.org/.   

Як працює Deflect?

Суть захисту Deflect полягає в тому, що замість прямого запиту від відвідувача до сервера, на якому працює сайт (ориджин), запит йтиме до IP адрес серверів Deflect, на яких працюють реверс-проксі з модулями для виявлення та аналізу DDoS атак.  

“Хороші” запити або обслуговуються з кешу, або проксуються на сервері. Виявлені “погані” запити – блокуються. Для кращого захисту сайтів, Deflect також покладається в своїй роботі й на машинне навчання (machine learning).

Як підключитися до Deflect?

Якщо ви НУО чи медіа – зареєструйтеся як неприбуткова організація для безплатного підключення – https://dashboard.deflect.ca/signup-np. Якщо ви підпадаєте під критерії безплатного підключення, вам надішлють інструкції щодо подальших кроків.

Вам не потрібноо буде переносити свій хостинг, однак необхідно буде зробити налаштування на рівні домену вашого сайту. Фахівці Deflect дають аналітику щодо атак й працює техпідтримка. Якщо у вас немає технічного фахівця, вам можуть допомогти. Звертайтеся до eQualitie за деталями – https://deflect.ca/contact-us/

Назад
Попередня Наступна
buttons