21.09.2017

Відкрита лекція Олександра Солонтая “Громадський контроль КМДА та РДА: із чого починати”

Про контроль за адміністраціями 9 вересня у Києві розповів під час відкритої лекції керівник програми практичної політики Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай.

Громадський контроль за місцевою владою починається із відкритості та прозорості. Мова йде про дотримання законодавства, доступу до інформації, звітування перед громадою. Але чи може громада контролювати дотримання цих принципів? Що саме та як можуть контролювати люди? Особливо гостро питання стоїть в Києві, де структура місцевої влади має дуже суттєві особливості.

 

Лекція розкриває питання особливостей громадського контролю за КМДА та РДА у місті Києві. Спікер та учасники зробили спробу визначити пріоритетні та найбільш перспективні напрямки контролю за адміністраціями, а також можливі інструменти для моніторингу.

Довідково: Група громадського спостереження «ОЗОН» – волонтерське об’єднання активних людей, які здійснюють громадський контроль на лінії зіткнення людини та державних органів, зокрема, під час мирних зібрань, судових процесів та діяльності органів місцевого самоврядування. За результатами спостережень «ОЗОНівці» оприлюднюють висновки та рекомендації. Громадські спостерігачі – незалежна сторона, вони завжди залишаються поза межами процесу. Детальнішу інформацію можна отримати на сторінці ОЗОН www.facebook.com/OZON.monitoring Діяльність ОЗОНу координує Центр громадянських свобод.

Назад
Попередня Наступна
buttons