11.12.2022

ЦГС спільно з МЗС України запускають кампанію Captured на підтримку українців, які перебувають у полоні РФ

Лауреати Нобелівської премії миру, “Центр Громадянських Свобод” спільно з Міністерством закордонних справ України готують до запуску інформаційну кампанію Captured за кордоном, яка буде присвячена українським військовим і цивільним, які перебувають у полоні.

Команда переконана, що кампанія Captured стане голосом тих, кого Росія тримає у своїх катівнях та в’язницях. А також допоможе залучити іноземних партнерів до обміну полонених.

Заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова наголосила, що захист прав українців та українок постійно перебуває у фокусі роботи керівництва держави та МЗС. А повернення наших військовополонених, цивільних і політичних в’язнів є пріоритетним завданням влади.

Мета кампанії — заручитися підтримкою громадянського суспільства та урядів інших країн, щоби виступити єдиним фронтом на захист українських полонених. У рамках кампанії буде створено онлайн-платформу з історіями полонених та інформацією про порушення Росією фундаментальних норм і принципів міжнародного гуманітарного права та правил ведення війни.

Фото: Interfax Україна
Джерело: Interfax Україна

Назад
Попередня Наступна
buttons