02.02.2017

Звіт Freedom House про стан свобод у світі

Якщо Вас, як і багатьох небайдужих, турбує питання: “Чому Крим позначений фіолетовим кольором, а решта України – жовтим?”, то Freedom House має для Вас пояснення.

Freedom House не оцінює територію Криму як частину Росії.

Колір на мапі показує стан свобод в країні чи на певній території. Зокрема, якщо країна/територія є “Вільною (1,0 – 2,5 балів)” – вона позначена зеленим кольором. Якщо є “Частково вільною (3,0 – 5,0 балів)” – позначена жовтим кольором. Якщо ж є “Невільною (5,5 – 7,0 балів)” – фіолетовим.

У новому звіті “Свобода в світі 2017” Україна має 3.0 у рейтингу свобод, у той час як ситуація у Криму з рівнем політичних прав та громадянських свобод є набагато гіршою. Крим має рейтинг 6.5, на жаль. Тому вони позначені різними кольорами.

Окрім цього, Крим має відносно сталі межі, що дозволяє Freedom House аналізувати ситуацію та робити щорічні порівняння.

Якщо у Вас ще залишилися питання з методології підготовки звіту, то вичерпну інформацію Ви зможете знайти за цим посиланням українською мовою: https://goo.gl/zd2IgU

Якщо бажаєте більше дізнатися про результати останнього звіту Freedom House “Свобода у світі 2017”, то усю необхідну інформацію Ви зможете знайти за цим посиланням: freedomintheworld.org

Назад
Попередня Наступна
buttons