16.05.2018

Як пройшов павозахисний вікенд у Черкасах?

Правозахисний Вікенд – серія правозахисних заходів Центру Громадянських Свобод у різних містах України. Вікенд включає в себе лекції, тренінги, ігри та інші активності. Аудиторія таких заходів дуже різноманітна. Ми працюємо з молоддю, студентами, активістами, поліцією, громадськими організаціями та усіма охочими дізнатися більше про права людини.

Спікери:

  • Олександра Романцова – координаторка проектів моніторингу порушень прав людини в окупованому Криму та на Донбасі Центру громадянських свобод;
  • Любов Галан – співробітниця Центру громадянських свобод / Група громадського спостереження “ОЗОН

 

У рамках реалізації передбаченої Законом України “Про Національну поліцію”  тісної співпраці та взаємодії із населенням та громадськими об’єднаннями на засадах партнерства Центр громадянських свобод провів тренінг для представників поліції в Череркасах на тему міжнародних стандартів у сфері свободи мирних зібрань та кращим практикам охорони громадського порядку.

Під час тренінгу правоохоронці отримали змогу ознайомитися з міжнародними стандартами у сфері свободи зібрань, зокрема Керівними принципами ОБСЄ зі свободи мирних зібрань. Акцент було зроблено на проблемі позитивного обов’язку держави щодо сприяння проведенню мирних зібрань та охороні мирних зібрань на основі прав людини.

 

Ми також завітали у місцеву школу і провели інтерактивне заняття “ЩО?ДЕ?КОЛИ?” для школярів.

 

13-14 травня 2018
місто Черкаси.
Назад
Попередня Наступна
buttons