10.10.2011

В Уніжі відбувся молодіжний табір “Повстанська ватра”

Вже традиційно для себе, дев’ятий рік поспіль, Молодіжний Націоналістичний Конгрес напередодні Свята Покрови та Дня Українського Козацтва організовує молодіжний табір-джамборі “Повстанська ватра”. Цього року він відбувався з 6 по 9 жовтня на березі річки Дністер, в околицях села Уніж, Івано-Франківськаої області.

Учасниками таборування стали близько сотні молодих людей більше ніж з десяти областей України, зокрема з Київської, Львівської, Сумської, Тернопільської, Чернівецької, Волинської, Житомирської, Вінницької, Одеської, Полтавської, Рівненської та звичайно ж Івано-Франківської.

Програма “Повстанської ватри” передбачала гармонійне поєднання фізичного і головне – інтелектуального навантаження. Учасники мали змогу взяти участь в туристичних змаганнях, пройти справжню смугу перешкод, виробити власну тактику боротьби під час командної гри в пейнтбол, а також попрацювати в гурті з друзями на благо Уніжу під час волонтерок. Традиційним для таборів МНК став турнір з регбі, переконливу перемогу в якому отримала збірна команда на чолі з капітаном Юрієм Каліщуком.

Проте це не єдине, чим змогли здивувати та захопити організатори учасників. Теоретична, тобто лекційна частина програми включала в себе лекції на цікаві акутальні теми, а також зустрічі з відомими особистостями. Історія націоналістичного руху в Україні та в світі, майстер-клас з проведення адвокасі кампаній від Олександри Матвійчук – представника Центру Громадянських Свобод, запальна лекція Олександра Солонтая з Інституту Політичної Освіти про шляхи реалізації своїх прав як члена місцевої громади, ґрунтовний аналіз перспектив українського протестного руху від народного депутата Андрія Парубія, розповідь про “філософію” проекту Уніж від ідейного натхненника “Нашого Формату” Владислава Кириченка – це лише маленька частина того, що мали змогу почути учасники “Повстанської Ватри”.

Спеціальними гостями табору стали ветеран національно-визвольних змагань, сотенний УПА Мирослав Симчич (Кривоніс), який поділився з молодим поколінням своїм досвідом і передав їм частку своєї наснаги, а також лідер гурту «От Вінта!» Юрко Журавель, який окрім того, що просто поспілкувався з учасниками, ще й долучився до спільної праці на благо Унежу.

“Це вже далеко не перший мій табір, який організовує МНК, проте він мене надзвичайно здивував як змістовною програмою, місцем так і форматом. Здивував, звичайно, з кращого боку” – зазначає один з учасників табору Руслан Кот.

Під час закриття табору учасники були нагороджені подарунками від парнера заходу – мистецької агенції “Наш Формат” та гурту «От Вінта!»

Джерело, 10/10/2011

Назад
Попередня Наступна
buttons