21.12.2016

У Києві стартував Новорічний марафон листів для українських в’язнів

У Києві в кадетському корпусі ліцею-інтернату № 23 відбулося офіційне відкриття Новорічного марафону листів для українських в’язнів у Росії і Криму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо нам усім підтримати за допомогою цієї акції не тільки бранців, а й їхні родини. Якщо знати, що ти в цій скруті не один, що з тобою твій народ, який завжди підставить  плече, то тоді можна робити дійсно героїчні вчинки. Кожний воїн має знати, що за ним стоїть країна, і що він не буде покинутий напризволяще», – сказав колишній політв’язень Геннадій Афанасьєв.

Також він виступив зі зверненням до кадетів ліцею-інтернату № 23.

«Сьогодні ми розпочали цю акцію в кадетському корпусі, тому що ви тут усі – майбутні воїни, які будуть боронити нас. Сьогодні ви вже у формі, і ми можемо вами пишатися.  Ми закликаємо  вас написати листівки кожному бранцю, кожній родині. Не дай Бог що трапиться, але ви будете знати, що ми  – звичайні громадяни, цивільне населення, – завжди будемо стояти за вашими спинами, щоб там не було», – наголосив Афанасьєв.

Відправити листи у рамках цієї акції до українських політв’язнів, у тому числі й незаконно ув’язненому в Москві журналісту Укрінформу Романові Сущенку, можна буде до 13 січня.

Проект було започатковано громадською ініціативою Євромайдан SOS та партнерами в рамках кампанії LetMyPeopleGo.

Підтримати цей марафон можна, самостійно написавши та відправивши листа комусь із ув’язнених. Надсилати фотографії листів можна за адресою lmpg.ukraine@gmail.com. Навіть якщо адміністрації в’язниць їх не пропустять, родичі ув’язнених зможуть показати їм ці фотографії та розповісти, що про них пам’ятають і чекають.

Інструкції щодо підписання листівок політв’язням:

1) Листи мають бути написані російською мовою;

2) Текст повинен бути політично нейтральним;

3) На конверті важливо вказувати рік народження і повне ПІБ в’язня;

4) Крім того, якщо ви хочете, аби адресат вам відповів, додайте до листа чистий аркуш паперу і конверт. Навіть якщо ви не чекаєте на відповідь, все одно папір і конверти стануть їм у пригоді – у в’язниці навіть вони в дефіциті.

Укрінформ надає інформаційну підтримку для Новорічного марафону листів для українських політв’язнів.

Учора співробітники Укрінформу підписали листівки до свят на підтримку Романа Сущенка та інших політв’язнів, яких незаконно утримує РФ.

Матеріал опубліковано 21.12.2016: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2143890-u-kievi-startuvav-novoricnij-marafon-listiv-dla-ukrainskih-politvazniv.html

Назад
Попередня Наступна
buttons