28.11.2017

У Будапешті відбувся регіональний тренінг з моніторингу ключових питань свободи мирних зібрань

У Будапешті (Угорщина) 27 та 28 листопада відбувся регіональний тренінг з моніторингу  ключових питань свободи мирних зібрань, у якому взяли участь представники громадських організацій регіону “Східного Партнерство”, серед яких і представниця групи громадського спостереження “ОЗОН” / ЦГС Роксолана Свинчук. Зустріч була організована Європейським центром неприбуткового права (European center for Non-for-Profit Law).

Обговорення під час тренінгу було присвячене перспективам вирішення ключових, загальних, практичних питань, відображених  у звітах присутніх організацій. Дискутували щодо ситуації в регіоні та ділились досвідом експерти та правозахисники із Чорногорії, Молдови, Угорщини, Боснії і Герцоговини, Косово, Хорватії, Вірменії, Македонії, Білорусі, Албанії та Сербії.

Тренерами на зустрічі були голова панелі експертів  з свободи мирних зібрань ОБСЄ / БДІПЛ  Ніл Джарман та представник ЄЦНП Лубен Панов, котрі разом із учасниками ділились знаннями про міжнародні норми в галузі, підзвітність поліції і влади та адвокатування.

Група громадського спостереження “ОЗОН” – є добровільним об’єднанням активних громадян, які здійснюють громадський контроль за правоохоронними органами, судами та органами місцевого самоврядування. Об’єктивний і неупереджений моніторинг судових процесів у різних областях України, фіксація системних порушень національного законодавства та міжнародних стандартів під час проведення мирних зібрань, формування і просування рекомендацій з метою усунення виявлених системних проблем – пріоритетні завдання ОЗОНу. Громадські спостерігачі є незалежною стороною, вони завжди залишаються поза межами процесу. Детальнішу інформацію можна отримати на сторінці ОЗОН www.facebook.com/OZON.monitoring Контактна пошта: ozon.monitoring@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons