14.11.2017

Центр громадянських свобод провів тренінг для сумських правоохоронців

У рамках реалізації передбаченої Законом України “Про Національну поліцію”  тісної співпраці та взаємодії із населенням та громадськими об’єднаннями на засадах партнерства Центр громадянських свобод провів тренінг для представників ГУНП в Сумській області на тему міжнародних стандартів у сфері свободи мирних зібрань та кращим практикам охорони громадського порядку.

Під час тренінгу правоохоронці отримали змогу ознайомитися з міжнародними стандартами у сфері свободи зібрань, зокрема Керівними принципами ОБСЄ зі свободи мирних зібрань. Акцент було зроблено на проблемі позитивного обов’язку держави щодо сприяння проведенню мирних зібрань та охороні мирних зібрань на основі прав людини.

Окрему увагу було приділено рекомендаціям громадських спостерігачів “ОЗОН” [1], що базуються на результатах моніторингів дотримання права на свободу мирних зібрань в Україні і власне кращим практикам охорони громадського порядку, що сьогодні вже застосовуються в Україні. Зокрема окремо було обговорено переваги залучення до роботи переговорників під час забезпечення громадського порядку на мирних зібраннях.

Спікерки:

  • Олександра Романцова – координаторка проектів моніторингу порушень прав людини в окупованому Криму та на Донбасі Центру громадянських свобод;
  • Любов Галан – співробітниця Центру громадянських свобод / Група громадського спостереження “ОЗОН”.

 

[1]  Група громадського спостереження “ОЗОН” – є добровільним об’єднанням активних громадян, які здійснюють громадський контроль за правоохоронними органами, судами та органами місцевого самоврядування. Об’єктивний і неупереджений моніторинг судових процесів у різних областях України, фіксація системних порушень національного законодавства та міжнародних стандартів під час проведення мирних зібрань, формування і просування рекомендацій з метою усунення виявлених системних проблем – пріоритетні завдання ОЗОНу. Громадські спостерігачі є незалежною стороною, вони завжди залишаються поза межами процесу. Детальнішу інформацію можна отримати на сторінці ОЗОН www.facebook.com/OZON.monitoring Контактна пошта: ozon.monitoring@gmail.com
Назад
Попередня Наступна
buttons