14.04.2016

Так званий “прокурор” Криму призупинила діяльність Меджлісу

Так званий “прокурор” Криму Наталія Поклонська в середу 13 квітня 2016 року винесла припис призупинити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

У своєму рішенні Поклонська посилається на статті 9 і 10 ФЗ “Про протидію екстремістській діяльності”.

У ст. 10 вищевказаного закону зазначено, що у разі припинення діяльності громадського або релігійного об’єднання припиняються права суспільного або релігійного об’єднання, його регіональних та інших структурних підрозділів як засновників засобів масової інформації, їм забороняється користуватися державними і муніципальними засобами масової інформації, організовувати і проводити збори, мітинги, демонстрації, ходи, пікетування та інші масові акції або публічні заходи, брати участь у виборах і референдумах, використовувати банківські вклади, за винятком їх використання для здійснення розрахунків, пов’язаних з їх господарською діяльністю, відшкодуванням завданих їхніми діями збитків (шкоди), сплатою податків, зборів або штрафів, і розрахунків за трудовими договорами.

Рішення діятиме до винесення рішення так званого “Верховного суду Криму” за позовом Поклонської про заборону Меджлісу. При цьому, так званий прокурор явно проігнорувала той факт, що Меджліс, як представницький орган кримськотатарського народу, не є громадським об’єднанням, а, отже, не є належним відповідачем.

«Через припинення діяльності Меджлісу, доля тих членів кримськотатарської спільноти, які залишилися в Криму, стає ще більш непевною, оскільки тепер їм ще більше загрожують залякування, тиск та кримінальне переслідування», — прокоментував Денис Кривошеєв, заступник директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії.

Джерела:
http://lb.ua/news/2016/04/13/332823_poklonskaya_zablokirovala_rabotu.html
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2016/04/13/7105403/?attempt=1
http://112.international/ukraine-top-news/prosecutor-of-crimea-suspended-mejlis-of-crimean-tatars-4002.html
http://amnesty.org.ua/nws/krim-zaborona-medjlisu/

Назад
Попередня Наступна
buttons